Športne igre ZRS

Kronika 1. športnih iger Združenja računovodskih servisov


Na pobudo članstva smo 22. junija 2001 organizirali 1. Športne igre računovodskih servisov, ki so potekale na Lokvah nad Novo Gorico.

Igre, na katere so bili vabljeni vodje računovodskih servisov in njihovi zaposleni delavci, so bile mišljene kot "sindikalni izlet" za tiste, ki te možnosti nimajo, saj so zaposleni v majhnih podjetjih.

Udeleženci so se v zgodnjih jutranjih urah sami ali z organiziranim prevozom pripeljali do kraja dogodka in po obilnem zajtrku dan nadaljevali na "bojiščih". Najbolj razburljive tekme so se odvijale na igrišču za odbojko, najhujše športne poškodbe (krvavitev iz nosu) pa so se zgodile pri nogometu. Čeprav je bilo za varnost z naše strani dobro poskrbljeno, so se tudi udeleženci sami primerno pripravili - za planinski izlet in tekmovalno disciplino Orientacija v naravi so se oborožili z mobilnimi telefoni, tako da je bila vsakršna skrb za izgubljenega računovodskega delavca v gostem Trnovskem gozdu odveč. Kolesarji so navdušeno pripovedovali o vzponih in dolinah na Lokvah, teniški navdušenci pa o nenavadni travnati podlagi, ki jih je kar pošteno utrudila. Soča menda (po pripovedovanju raftarjev) ni bila divje razpoložena, je pa razgrete veslače dodobra ohladila.

Bogata večerja in podeljena priznanja ter pokali zmagovalnim ekipam so zagotovo poplačali mišične bolečine. Našega navdušenja ni mogel umiriti niti dež. Udeleženci so dokazali, da je računovodska vzdržljivost neuničljiva. Ples in rajanje bi trajalo do jutranjih ur, če nas ne bi šoferji avtobusov spomnili, da je čas za odhod.

Številčna udeležba (180 udeležencev), zadovoljstvo in močna zavest ter potreba udeležencev po športnem udejstvovanju izven pisarniškega okolja sta pripomogli k odločitvi, da tovrstni dogodek ponovimo tudi v naslednjem letu.


Avtor: Združenje računovodskih servisov